Verkkovalmennus

Verkkovalmennuksen avulla voit opiskella Realaizer-ohjelmiston käyttöä itsenäisesti sinulle sopivaan aikaan. Voit valita tarpeeseesi sopivat sisällöt ja edetä omaan tahtiin. Olemme kuitenkin tukenasi ohjelmiston käyttöönotossa, joten ethän jää yksin, jos kohtaat ongelmia tai jäät pohtimaan, miten edetä hankkeessasi. Ylävalikon Viestit-sivun lomakkeella voit kertoa, miten voimme auttaa.

Verkkovalmennuksen sisällöt jakaantuvat luentoihin ja harjoituksiin, joiden avulla Realaizer-ohjelmiston voi ottaa käyttöön.
Selaimista  Google Chrome ja Mozilla Firefox ovat tuettuja.
Lisää tietoa teknisistä vaatimuksista tukiportaalin puolelta.

Luennot

Luentojen tavoitteena on antaa yleiskuva Realaizerin taustalla olevista teorioista ja käytännöistä rakennushankkeiden kontekstissa. Luennoilla käsitellään rakennushankkeiden vaiheet, rakennushankkeissa tyypillisiä ilmiöitä sekä miten Realaizer auttaa ratkaisemaan rakennushankkeiden haasteita. Luennot koostuvat lyhyistä videoista, joiden lopussa on tehtävä, joiden avulla pääset pohtimaan oppimaasi. Kun olet suorittanut luentokokonaisuuden, voit tulostaa itsellesi diplomin. Simulaatiomalli -luento on webinaaritallenne.

Harjoitukset

Harjoitukset antavat valmiuden ottaa Realaizerin käyttöön omassa hankkeessasi tai kohteissasi käytännössä. Harjoitukset ovat webinaaritallenteita keväältä 2022. Ohjelmistomme brändinimi muuttui syksyllä 2023 TVD:stä Realaizeriksi. Ohjelmiston rakenne ja perustoiminnallisuudet ovat edelleen samoja ilmeen ja nimen vaihdoksesta huolimatta.

Webinaarit on jaettu yleensä kolmeen osaan: alustukseen, demoon ja harjoituksiin. Alustuksessa kuulet moduulin käyttötavoista ja ohjelman rakenteesta. Demossa esitellään ohjelman käyttöä. Harjoituksissa ratkaistaan harjoitustehtäviä kouluttajan johdolla.

Jos mahdollista, suosittelemme varaamaan harjoitusten tekoon kaksi näyttöä. Kannattaa varata yksi näyttö Realizerille, johon teet oman laskelmasi. Toiselta näytöltä voit seurata samanaikaisesti harjoituksen videota. Pysäyttämällä ja kelaamalla videota voit edetä omaan tahtiisi.

Harjoitukset tehdään harjoituksessa jaettavalla tunnuksella ja salasanalla. Voimassaolevan tunnuksen löydät harjoituksen esitysmateriaalista. Jos käytät omaa tiliäsi harjoitteluun, huomaathan että sijainti vaikuttaa laskelmaan, joten et voi suoraan verrata omaa laskelmaasi esimerkkilaskelmiin. Lisäksi hintataso on muuttunut webinaarin tallennuksen ajankohdasta, mikä vaikuttaa myös hintatasoon.

Miten valitset sopivat?

Aloita Simulaatiomalli -luennosta, jos et ole osallistunut Kick Off -tilaisuuteen, jossa käyttöönotto aloitetaan kouluttajan kanssa. Valinnaisista koulutuksista valitset omaan hankkeeseen ja/tai tehtävänkuvaasi sopivat luennot ja harjoitukset. Soveltavissa harjoituksissa pääset soveltamaan valinnaisissa harjoituksissa oppimaasi tietoa.

Voit edetä koulutuspolulla erilaisia reittejä pitkin. Alla olevasta Koulutuspolut-kuvasta näet suunnitellun etenemisjärjestyksen. Emme suosittele osallistumaan harjoitukseen tai luentoon ilman, että olet osallistunut koulutuspolulla sitä edeltäviin webinaareihin tai katsonut tallenteet. Myös jokaisen harjoituksen esittelyssä on kerrottu tarvittava ennakko-osaaminen.

Tärkeintä on aloittaa ja toiseksi tärkeintä on, ettei saa jäädä jumiin. Niinpä kannustamme etenemään käyttöönotossa ennakkoluulottomasti ja olemaan meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä. 

Tsemppiä harjoitteluun!